- Makaroniki? Co to jest? Makaron, pasta..?
- Nie, to francuskie ciastka z migdałów, bezy i czekolady. Bezglutenowe, naturalne i pyszne, sami je pieczemy. Będą Pani smakować. Proszę spróbować.

Tak często wygląda pierwsze spotkanie klientów z makaronikami. Pracującego w Londynie pana Mikołaja - pomysłodawcę Sucré pewna Francuzka poczęstowała ciasteczkami. Przy okazji również dowiedział się, że bardzo trudno je zrobić. Rok później po paru kursach cukierniczych w Londynie zdecydował się upiec makaroniki dla swojej rodziny i przyjaciół w Polsce. Skończył o 5 rano, ale było warto. Wszyscy byli zachwyceni. „Jakie to delikatne i pyszne”. Wtedy ktoś powiedział: „Szkoda, że nie można makaroników dostać w Polsce” i tak narodził się pomysł biznesu. Nie da się przejść obojętnie obok pysznych ciasteczek Sucré. Dostępne w Galerii Mokotów i Arkadii w Warszawie oraz w Łódzkiej Manufakturze.

Sucré